Εργατικές Διεκδικήσεις – Η μηχανή του χρόνου

Το βίντεο το ανέβασε φίλος στο φέησμπουκ και το αναδημοσιεύω μαζί με το σχόλιό του. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι, απεριόριστος θαυμασμός και αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους της ελληνικής χαλυβουργίας, οι οποίοι ενάντια στα ήθη και τη σαπίλα της εποχής διεκδικούν τα δικαιώματά τους με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα:

” Υποχρεωτική η παρακολούθηση της εκπομπής, ειδικά για όσους πιστεύουν ότι τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων έπεσαν απ’ τον ουρανό, παραχωρήθηκαν χάρη στη μεγαλοψυχία της ελληνικής αστικής τάξης, ή αναγνωρίστηκαν αυτόματα, επειδή κάπου άλλου στο εξωτερικό, κάποιοι άλλοι πάλεψαν γι’ αυτούς.

Πολύ πριν την έλευση του “σοσιαλισμού”, των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και της μικροαστικής αποχαύνωσης, όταν οι κυβερνήσεις σκότωναν απεργούς διαδηλωτές και οι συγκεντρώσεις “αγανάκτησης” δεν ήταν της μόδας, τίποτα δε θεωρούνταν αυτονόητο για την εργατική τάξη. Μετά από έναν αιώνα, κάποιοι άλλοι Έλληνες εργαζόμενοι βλέπουν τα δικαιώματα αυτά να ξηλώνονται ένα-ένα με φοβερή ταχύτητα. Εκπλήσσονται αλλά δεν αντιδρούν, γιατί αυτή τη φορά η κυρίαρχη ιδεολογία τους έχει μάθει ότι όλα είναι για το καλό τους, το καλό της “ανταγωνιστικότητας” και το “καλό της χώρας”, οι απεργίες είναι καταστροφικές και οι διεκδικήσεις τους παράλογες … ”

Advertisement